Procuratura SUA vrea să împiedice Electrolux să preia divizia de electrocasnice a GE

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a lansat un proces prin care vrea să împiedice compania suedeză Electrolux să preia divizia de electrocasnice a General Electric, din motive concurenţiale, informaţie care a dus la scăderea acţiunilor Electrolux cu aproape 10%, transmite Reuters.

221 afișări
Imaginea articolului Procuratura SUA vrea să împiedice Electrolux să preia divizia de electrocasnice a GE

Procuratura SUA vrea să împiedice Electrolux să preia divizia de electrocasnice a GE (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procuraturii, acordul de 3,3 miliarde de dolari ar afecta concurenţa şi cumpărătorii, prin combinarea a doi dintre cei mai mari trei producători de aragazuri, plite şi cuptoare. Al treilea producător important este Whirlpool, care a preluat Maytag în 2006.

GE, care deţine şi brandul Hotpoint şi comercializează produse aproape exclusiv în SUA, a anunţat într-un comunicat că obiectivul companiei rămâne ca finalizarea tranzacţiei să aibă loc în 2015.

"Electrolux şi GE intenţionează să apere puternic achiziţia", potrivit comunicatului.

În reclamaţia Departamentului de Justiţie se arată că Whirlpool, GE şi Electrolux deţin 90% din piaţa americană a plitelor şi cuptoarelor.

Intenţia GE de vânzare a diviziei de aparatură electrocasnică face parte din strategia de concentrare pe fabricarea de produse industriale mai rentabile, precum motoarele de avioane şi turbinele energetice. În luna aprilie, GE a anunţat că renunţă la active financiare de 200 de miliarde de dolari şi vrea să cumpere divizia de echipamente electrice a grupului francez Alstom.

Autorităţile europene de reglementare şi-au exprimat îngrijorarea să preluarea diviziei Alstom de către GE ar lăsa pe piaţa din Europa numai doi producători de turbine pe gaze, celălalt fiind grupul german Siemens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici