Procuratura SUA vrea să penalizeze BNP Paribas cu peste 3,5 miliarde dolari - surse

Procuratura Statelor Unite vrea să penalizeze BNP Paribas cu peste 3,5 miliarde de dolari, în schimbul închiderii unei investigaţii federale şi statale referitoare la afacerile băncii cu ţări aflate sub embargou, precum Sudan şi Iran, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

314 afișări
Imaginea articolului Procuratura SUA vrea să penalizeze BNP Paribas cu peste 3,5 miliarde dolari - surse

Baudouin Prot, preşedintele BNP Paribas (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acordul, care ar putea interveni luna viitoare, este încă în negociere, iar valoarea penalizării ar putea fi mai mare de 3,5 miliarde de dolari, au afirmat patru surse, citate de Bloomberg.

Totodată, procurorii vor ca BNP Paribas să îşi recunoască vinovăţia în acest caz.

Banca franceză a anunţat luna trecută că ar putea avea nevoie de o sumă mai mare decât cea de 1,1 miliarde de dolari alocată acestui litigiu, pentru închiderea investigaţiei din Statele Unite.

Un purtător de cuvânt al BNP Paribas nu a fost disponibil pentru comentarii.

Surse apropiate situaţiei citate luni de CNBC au declarat că BNP Paribas şi Credit Suisse au încercat în ultimele săptămâni să obţină indulgenţa procuraturii şi a autorităţilor de reglementare americane, pentru a evita varianta jenantă de a-şi recunoaşte vinovăţia, în condiţiile în care nicio bancă mare nu a mai fost într-o astfel de situaţie în peste 20 de ani.

Banca elveţiană Credi Suisse riscă la rândul ei acuzaţii penale în SUA pentru că a ajutat americani bogaţi să facă evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici