Procurorii americani încearcă să afle dacă Boeing a indus în eroare Administraţia Federală de Aviaţie

Procurorii federali care investighează Boeing vor să afle dacă producătorul de aeronave din SUA a indus în eroare Administraţia Federală de Aviaţie (FAA) în timp ce aştepta aprobarea pentru modelul său 737 MAX, transmite Reuters.

667 afișări
Imaginea articolului Procurorii americani încearcă să afle dacă Boeing a indus în eroare Administraţia Federală de Aviaţie

Sursa foto: Profimedia

Boeing cooperează în cadrul anchetei Departamentului de Justiţie al SUA, a comunicat compania.

Procurorii au interogat mai mulţi angajaţi ai Boeing în ultimele luni, dar s-au concentrat pe Mark Forkner, un pilot de top al companiei, pe care îl suspectează că a minţit intenţionat despre natura noului software de control al zborului.

Mesajele interne ale acestuia, devenite ulterior publice, par să fi fost primele dovezi cunoscute public că sistemul a dat erori şi în timpul testării, înainte ca aeronava să intre în serviciu.

Modelul MAX 737 al Boeing este reţinut la sol de aproape doi ani după ce au provocat două accidente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici