Producătorii auto de lux vor să cucerească clienţii tineri cu modele crossover

Vehiculele crossover compact, care combină confortul cu alura sportivă, au fost introduse şi în gama constructorilor de automobile de lux, precum Porsche, Jaguar şi Mercedes, care vor astfel să atragă clienţii mai tineri.

128 afișări
Imaginea articolului Producătorii auto de lux vor să cucerească clienţii tineri cu modele crossover

Porsche Macan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Porsche a prezentat în premieră, la salonul auto de la Los Angeles, noul crossover compact Macan, fapt care scoate în evidenţă interesul în creştere al producătorilor de automobile de lux pentru vehicule cu alură de 4X4 dar cu echipare şi confort demne de o berlină premium.

Provocarea pentru producătorii de prestigiu este să profite de interesul cumpărătorilor, la nivel mondial, pentru astfel de vehicule, şi să atragă clienţii mai tineri, pentru care achiziţia unei berline de lux ar putea fi intimidantă.

"În ultimii câţiva ani, după declanşarea crizei, cererea mondială pentru crossoverele compact a fost de 65 de milioane de vehicule pe an, cifră care urmează să crească până la 100 de milioane de unităţi pe an până la sfârşitul acestui deceniu", a explicat Bernhard Maier, director de vânzări la Porsche.

Creşterea anuală, între debutul crizei şi sfârşitul deceniului, va fi astfel de 3%. Pe segmentul crossoverelor de lux, creşterea va fi de 4,5%-4,6% pe an, a precizat Maier.

Porsche a revoluţionat deja gama cu SUV-ul Cayenne, dar cu modelul Macan constructorul german vizează clienţii din zona urbană, care nu au nevoie de spaţiul oferit de Cayenne dar care nu vor să renunţe la un SUV şi nici la spiritul sportiv al mărcii, a spus Maier.

"Cel mai important, este vorba de clienţi tineri sau cu o concepţie tinerească", a declarat Anna Kleinebreil, asistent manager pentru GLA, crossoverul compact pe care Mercedes îl va introduce pe piaţă în toamna anului viitor şi care se va alătura altor patru SUV-uri comercializate deja de compania germană.

În Statele Unite, vârsta medie pentru un client al Porsche este de 52 de ani. În China, această vârstă este de sub 40 de ani, datorită succesului Cayenne, a observat Maier.

Jaguar, marcă deţinută de compania indiană Tasta Motors, se alătură tendinţei, chiar dacă nu vrea să concureze marca soră Land Rover, din care Range Rover a făcut pionierat pe segmentul SUV-urilor de lux.

Marca Jaguar a prezentat la Los Angeles un concept de crossover compact, C-X16, care ar putea fi lansat în 2016.

Lincoln, marca de lux a Ford, are la rândul ei un crossover compact, MKC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici