Producătorul italian de cauciucuri Pirelli va fi preluat de o companie chineză pentru 7,1 mld. euro

Producătorul italian de cauciucuri Pirelli va fi preluat de compania chineză de stat China National Chemical, într-o tranzacţie în valoare de aproximativ 7,1 miliarde de euro, fiind una dintre cele mai mari achiziţii realizate de o companie de stat din China în ultimii ani.

963 afișări
Imaginea articolului Producătorul italian de cauciucuri Pirelli va fi preluat de o companie chineză pentru 7,1 mld. euro

Producătorul italian de cauciucuri Pirelli va fi preluat de o companie chineză pentru 7,1 mld. euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O divizie a companiei chineze de stat, ChemChina, va cumpăra iniţial o participaţie de 26,2% la Pirelli, în valoare de 1,8 miliarde de euro. Această participaţie este deţinută în prezent de Camfin, un vehicul de investiţii controlat indirect de directorul executiv general şi preşedinte al Pirelli, Tronchetti Provera, care a acceptat deja oferta înaintată de ChemChina, relatează Bloomberg.

ChemChina va deţine minimum 50,1% din vehiculul de investiţii prin intermediul căruia va controla participaţia de 26,2% la Pirelli. Camfin va reinvesti o parte dintre veniturile rezultate în urma vânzării acţiunilor la Pirelli în noul vehicul.

Ulterior, compania din China va lansa o ofertă pentru a prelua restul pachetului de acţiuni, pentru aproximativ 15 euro pe unitate, potrivit The Wall Street Journal.

Acţiunile Pirelli au urcat luni pe bursa de la Milano până la 15,76 euro pe unitate, indicând că investitorii minoritari ai producătorului italian ar putea aştepta o ofertă mai mare pentru participaţiile pe care aceştia le deţin.

Tranzacţia este cea mai mare achiziţie realizată de o companie chineză în Italia şi va permite Chinei să intre pe piaţa internaţională a cauciucurilor. În schimb, Pirelli, al cincilea producător de cauciucuri la nivel mondial, îşi va dubla volumul producţiei de cauciucuri pentru camioane prin combinarea afacerii sale cu cea a ChemChina.

În luna decembrie a anului trecut, Pirelli a anunţat că a încheiat vânzarea fabricii din Slatina, unde se producea sârmă de oţel, către grupul belgian Bekaert, care a preluat participaţia de 80% deţinută de Pirelli, restul de 20% din acţiuni fiind în continuare deţinut de producătorul german de componente auto Continental, prin filiala Continental Global Holding Netherlands.

Pirelli mai deţine în România o fabrică de anvelope la Slatina şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici