Producţia de electrocasnice, investiţii de peste 200 de milioane de euro

Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 mil. euro în trei fabrici noi, în extinderile facilităţilor existente şi într-o achiziţie, acesta fiind unul dintre cele mai efervescente sectoare din economie.

426 afișări
Imaginea articolului Producţia de electrocasnice, investiţii de peste 200 de milioane de euro

Producţia de electrocasnice, investiţii de peste 200 de milioane de euro

România începe astfel tot mai mult să se contureze ca un hub de producţie, urmând exemplul Poloniei, liderul european în domeniu, cu circa 25-30 de astfel de fabrici. Spre comparaţie, în România sunt opt jucători mari cu 11 fabrici.

Cel mai recent proiect este unul abia inaugurat, este vorba de fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier în judeţul Prahova. Aceasta este prima fabrică a grupului în Uniunea Europeană, investiţia ridicându-se la peste 70 mil. euro. Din total sumă, 25 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

„România şi parcul industrial modern din Ploieşti au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziţiei geografice în regiune, a infrastructurii şi avantajelor lanţului de aprovizionare”, a menţionat Yannick Fierling, CEO al Haier, un gigant cu 122 de fabrici şi venituri globale de aproximativ 26,5 miliarde de euro în 2020.

Arctic şi Karcher sunt alţi jucători care au pariat pe unităţi de producţie noi în ultimii ani, e vorba de o a doua fabrică în cazul fiecărei companii. Italienii de la De’Longhi au făcut recent o achiziţie de fabrică, iar alte companii precum Electrolux au investit în extinderea facilităţilor deja existente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici