Producţia de gaze naturale a OMV Petrom a scăzut cu 11% în primul semestru

  • OMV Petrom, al doilea mare producător de gaze naturale din România după Romgaz, şi-a previzionat pentru anul acesta o reducere a producţiei de circa 10%
  • Cu o scădere de 11% raportată pe primul semestru, evoluţia producţiei de gaze merge bară la bară cu estimările companiei, dar reprezintă un semn de îngrijorare pentru România, mai ales pentru o iarnă atât de dificilă cum se anunţă cea din 2022.
991 afișări
Imaginea articolului Producţia de gaze naturale a OMV Petrom a scăzut cu 11% în primul semestru

Producţia de gaze naturale a OMV Petrom a scăzut cu 11% în primul semestru

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat primul semestru al anului cu o producţie de gaze naturale de 1,7 miliarde de metri cubi, cu 11% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, potrivit calculelor ZF făcute pe baza raportărilor companiei. În bugetul pentru 2022 compania şi-a programat pentru anul acesta o producţie de gaze de 3,3 miliarde de metri cubi, cu 10,2% mai mică faţă de cea de anul trecut. În 2004, de exemplu, anul privatizării OMV Petrom, producţia de gaze a companiei era de 6,4 miliarde de metri cubi, arată datele din rapoartele anuale.

Scăderea producţiei de gaze a OMV Petrom este un semnal prost, mai ales în contextul în care iarna 2022-2023 se anunţă a fi cea mai complicată din istorie din cauza războiului din Ucraina. România ar putea consuma anul acesta circa 11 miliarde de metri cubi, mai puţin faţă de nivelul de 12,2 miliarde de metri cubi din 2021, dacă evoluţia cererii din primul trimestru se va aplica pentru întreg anul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici