Producţia de mere aduce 330 milioane de euro în economie

Producţia de mere, ce urmează a fi strânsă în următoarele două săptămâni, este estimată la 375.000 de tone, în creştere cu 7% faţă de sezonul anterior, potrivit informaţiilor World Apple And Pear Association, o organizaţie a industriei de profil.

663 afișări
Imaginea articolului Producţia de mere aduce 330 milioane de euro în economie

Producţia de mere aduce 330 milioane de euro în economie (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Această cantitate de mere va aduce în economie 330 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.  Suprafeţele dedicate de horticultori plantaţiilor de meri reprezintă un sfert din cele 200.000 de hectare acoperite cu pomi fructiferi.

„Cred că această prognoză este optimistă. Seceta de anul trecut a lăsat urme adânci în plantaţiile vechi şi neirigate, ceea ce va avea influenţă şi asupra producţiei din acest an“, spune Emil Farago, fermier cu o livadă de circa 300 de hectare de meri şi afaceri de aproape 2 milioane de euro.

Creşterea de producţie prognozată pentru acest an este şi prima din ultimii trei ani. Recolta totală este însă în prezent la o treime faţă de vârful de 1 milion de tone din 2004. Cu toate acestea, România reuşeşte să fie al şaptelea jucător pe piaţa europeană a merelor, liderul fiind Polonia, cu o recoltă de zece ori mai mare.

Citeşte mai multe despre producţia de mere din acest an pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici