Producţia globală de petrol va fi mai mare decât consumul până la finalul anului

Producţia de petrol de la nivel global va fi de aproximativ 101 de milioane de barili de petrol la sfârşitul acestui an şi se va afla cu puţin peste rata consumului, se arată în cele mai recente estimări ale Administraţiei Americane pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA).

205 afișări
Imaginea articolului Producţia globală de petrol va fi mai mare decât consumul până la finalul anului

Producţia globală de petrol va fi mai mare decât consumul până la finalul anului

Comparativ cu începutul acestui an - în speţă Q1 - producţia din Q4 ar urma să fie mai mare cu aproximativ trei milioane de barili de petrol / zi. Asta în ciuda suplimentării insuficiente a producţiei de petrol de către OPEC+, cu un milion de barili. În condiţiile în care, la data deciziei OPEC+, deficitul din piaţă era estimat la aproximativ 2,8 de milioane de barili şi în condiţiile în care el ar putea scade doar la aproximativ 2,3 milioane de barili, pe fondul intrării în vigoare a sancţiunilor americane impuse Iranului.

Estimările EIA mai arată şi că producţia ar fi intrat deja pe o pantă ascendentă care se va menţine până la sfârşitul anului 2019.

De altfel, în Q4 2019, producţia de la nivel global se va apropia de pragul de 104 milioane de barili de petrol pe zi, în timp ce consumul este estimat la o cifră de aproximativ 103 milioane de barili.

De precizat ar mai fi faptul că producţia din 2019 este estimată să rămână peste rata consumului pe întreaga durată a anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici