Profit dublu pentru Daimler în primul trimestru, datorită creşterii vânzărilor Mercedes-Benz

Grupul german Daimler a înregistrat un profit operaţional de 1,8 miliarde euro în primul trimestru, în creştere de aproape două ori, datorită vânzărilor mai mari de automobile Mercedes-Benz.

119 afișări
Imaginea articolului Profit dublu pentru Daimler în primul trimestru, datorită creşterii vânzărilor Mercedes-Benz

Profit dublu pentru Daimler în primul trimestru, datorită creşterii vânzărilor Mercedes-Benz (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Profitul înainte de dobânzi şi taxe al Daimler a urcat cu 95% în primele trei luni din acest an, la 1,79 miliarde euro, faţă de 917 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor prezentate miercuri de companie, transmite Bloomberg.

Veniturile grupului au avansat cu 13%, la 29,5 miliarde euro.

Rezultatele au depăşit estimările analiştilor financiari.

Livrările Mercedes-Benz au urcat cu 15% în primul trimestru, la 374.300 autovehicule. Modelele Clasa S şi cele din clasa compactă s-au făcut remarcate prin creşteri cu 71%, respectiv 28% ale livrărilor.

Vânzările BMW şi Audi, principalii rivai ai Mercedes-Benz, au urcat cu 12% fiecare în perioada analizată.

Cei trei producători germani de automobile de lux anticipează vânzări record pentru acest an.

Daimler a reafirmat ţinta de profit operaţional pentru acest an, "semnificativ peste" nivelul de 7,9 miliarde euro raportat în 2013, anticipând de asemenea un avans subtanţial al vânzărilor.

Grupul german are o capitalizare de piaţă de 72,5 miliarde euro, după o creştere de 7,8% a acţiunilor de la începutul acestui an.

Principalele pieţe de creştere pentru autoturismele Mercedes-Benz au fost, în primul trimestru, SUA şi China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici