Profitul Coca-Cola a scăzut cu 15% în primul trimestru. Care sunt motivele

Profitul net al Coca-Cola a scăzut cu 15% în primul trimestru, la 1,75 miliarde de dolari, în pofida creşterii volumului de navete livrate, parţial din cauza costurilor de restructurare, relatează MarketWatch.

575 afișări
Imaginea articolului Profitul Coca-Cola a scăzut cu 15% în primul trimestru. Care sunt motivele

Profitul Coca-Cola a scăzut cu 15% în primul trimestr (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)u

Rezultatele celui mai mare producător de băuturi răcoritoare la nivel mondial sunt afectate de scăderea consumului de către americani, creşterea costurilor materiilor prime şi de incertitudinile economice din Europa şi China.

Pentru adaptarea mai bună la schimbarea cererii, Coca-Cola a reorganizat structura operaţională în jurul a trei mari entităţi, Coca-Cola International, Coca-Cola Americas şi Bottling Investments Group, de la 1 ianuarie.

Veniturile grupului au scăzut cu 0,9%, la 11,04 miliarde de dolari. Livrările de navete au avansat la nivel mondial cu 4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici