Profitul holdingului Porsche s-a înjumătăţit în primele nouă luni, din cauza scandalului emisiilor de la VW

Profitul holdingului Porsche SE, principalul acţionar al grupului Volkswagen, a scăzut la jumătate în primele nouă luni, de la 2,5 miliarde de euro în urmă cu un an la 1,19 miliarde de euro, din cauza cheltuielilor mari legate de scandalul emisiilor în care este implicat VW, relatează MarketWatch.

209 afișări
Imaginea articolului Profitul holdingului Porsche s-a înjumătăţit în primele nouă luni, din cauza scandalului emisiilor de la VW

Profitul holdingului Porsche s-a înjumătăţit în primele nouă luni, din cauza scandalului emisiilor de la VW (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Holdingul Porsche, care deţine o participaţie de 30,8% la Volkswagen, a confirmat estimarea de profit pentru 2015, care a fost revizuită în scădere în 28 octombrie, pentru a include costurile legate de scandal.

Porsche SE anticipează un profit net anual de 800 milioane euro-1,8 miliarde de euro. Anterior, holdingul anticipa un profit net de 2,8 miliarde euro-3,8 miliarde euro.

Săptămâna trecută, Porsche a avertizat că noile estimări pot fi influenţate de evoluţia scandalului emisiilor.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a anunţat săptămâna trecută că a subestimat nivelul emisiilor de dioxid de carbon şi al consumului de carburant pentru circa 800.000 de automobile, unele pe benzină.

Scandalul emisiilor a izbucnit la jumătatea lunii septembrie, când grupul german a recunoscut în SUA că 11 milioane de automobile diesel la nivel global au un soft ilegal care reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor. Dintre acestea, 500.000 de vehicule au fost comercializate pe piaţa americană.

VW a bugetat costuri de 6,7 miliarde de euro în trimestrul al treilea, pentru acoperirea costului rechemării în service a 11 milioane de vehicule, în vederea eliminării softului ilegal. Totodată, grupul estimează costuri suplimentare de 2 miliarde de euro generate de neregulile de la celelalte 800.000 de automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici