Profitul net al BMW a crescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro

Profitul net al grupului german BMW, cel mai mare producător de automobile de lux la nivel mondial, a rescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro, reuşind, ca şi Audi şi Mercedes-Benz, să desfidă mediul economic dificil din Europa care afectează alţi producători auto.

120 afișări
Imaginea articolului Profitul net al BMW a crescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro

Profitul net al BMW a crescut cu 51% anul trecut, la 4,9 miliarde de euro (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Vânzările record au urcat cifra de afaceri a BMW cu 13,8%, la 68,8 miliarde de euro, în timp ce profitul înainte de deducerea dobânzilor şi taxelor a avansat cu 56,9%, la 8 miliarde de euro.

În baza acestor rezultate, BMW anticipează că numărul de vehicule comercializate va continua să crească în acest an.

"Divizia producătoare de automobile, care reuneşte mărcile BMW, Mini şi Rolls-Royse, a profitat în special de creşterea vânzărilor şi de optimizarea costurilor", se arată într-un comunicat al grupului.

Conducerea BMW a propus majorarea dividendelor pentru anul trecut cu 1 euro, la 2,3 euro pe acţiune.

Audi, divizia de automobile de lux a Volkswagen, a anunţat la începutul lunii martie un profit operaţional de 5,3 miliarde de euro şi un profit net de 4,44 miliarde de euro.

Volkswagen a obţinut un profit net record de 15,4 miliarde de euro, alimentat şi de elemente excepţionale.

Grupul Daimler, compania mamă a Mercedes-Benk, a realizat la rândul său un profit net de 6 miliarde de euro.

În urma acestor rezultate, Volkswagen a acordat angajaţilor prime de 7.500 de euro, Audi de 8.251 de euro, în medie, iar Daimler de 4.100 de euro.

BMW nu a făcut încă un anunţ în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici