Profitul Transgaz a scăzut cu 24,2% în primele nouă luni

Operatorul sistemului de transport al gazelor naturale Transgaz Mediaş (TGN) a avut în primele nouă luni un profit net în scădere cu 24,19%, de 215,22 milioane lei (48,5 milioane euro), la afaceri în creştere nesemnificativă, cu 0,5%, la 945,58 milioane lei (213,3 milioane euro).

171 afișări
Imaginea articolului Profitul Transgaz a scăzut cu 24,2% în primele nouă luni

Profitul Transgaz a scăzut cu 24,2% în primele nouă luni (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

În perioada corespondentă din 2011, compania a înregistrat un câştig de 283,93 milioane lei, la afaceri de 940,48 milioane lei.

Cheltuielile totale au avansat cu 9,2% în primele nouă luni din acest an, la 749,45 milioane lei, în timp ce veniturile au crescut cu doar 0,5%, la 1,02 miliarde lei, potrivit informaţiilor disponibile pe Bursă.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de Guvern la finele lunii iulie,Transgaz estimează că în acest an va avea venituri de 1,53 miliarde de lei (338 milioane euro), în creştere cu aproape 4,8% faţă de valoarea de 1,46 miliarde de lei înregistrată anul trecut, dar profitul net este prognozat să scadă cu 6,4%.

Statul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să vândă pe bursă participaţii la unele companii, printre care şi un pachet de 15% din acţiunile Transgaz. Operaţiunea era programată iniţial pentru sfârşitul lui iunie, dar a fost amânată din motive tehnice.

Premierul Victor Ponta a declarat recent că Executivul şi Preşedinţia au o opinie comună privind vânzarea de acţiuni Transgaz, existând opţiunea de a vinde acum la un preţ mai slab sau de a nu vinde, pornind de la ideea că dezvoltarea sectorului energetic "în câţiva ani" va creşte valoarea participaţiilor statului.

În prezent, prospectul ofertei Transgaz este pe masa Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare spre analizare.

Transgaz Mediaş este operatorul reţelei naţionale de transport al gazelor naturale. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Acţiunile companiei au închis sesiunea de tranzacţionare de vineri la un preţ de 204 lei, iar la această cotaţie capitalizarea Transgaz este de 2,4 miliarde lei (531 milioane euro).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici