Programul Rabla pentru electrocasnice: Tensiuni în urma eşecului din ziua lansării: Înscrierile, amânate din cauza „instabilităţii cibernetice”

  • Înscrierile pentru programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza „instabilităţii cibernetice”.
  • Ministrul Mediului Mircea Fechet cere demisia preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cătălin Vatamanu.
  • Programul Rabla are un buget total de 40 de milioane de lei.
3141 afișări
Imaginea articolului Programul Rabla pentru electrocasnice: Tensiuni în urma eşecului din ziua lansării: Înscrierile, amânate din cauza „instabilităţii cibernetice”
Ba e rabla, ba nu e rabla! Ministrul Mediului, Mircea Fechet, cere demisia preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu. Asta după ce, începând de azi, se pot recicla aparatele electrocasnice vechi şi pregăti buzunarele pentru altele noi. Înscrierile pentru program au fost amânate. Cauza: o instabilitate cibernetică.
 
Administraţia Fondului pentru Mediu spune că suspectează siguranţa informatică a aplicaţiei şi vorbeşte despre încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere. Aşa că înscrierile au fost amânate. Vor putea fi reluate în condiţii de siguranţă, la o dată comunicată ulterior. Mai mult, după anunţul amânării înscrierilor, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis premierului României propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM, Dan Cătălin Vatamanu.
 
Programul Rabla are un buget total de 40 de milioane de lei şi permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice pentru cel puţin 100.000 de români. Voucherele au valori cuprinse între 200 şi 500 de lei. Aici intră de la aspiratoare şi maşini de spălat, la laptopuri şi tablete.
 
„Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă”, spune Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
 

Programul Rabla 2020. Data lansării: 15 decembrie

  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici