PROGRAMUL RABLA: Sub 3.000 de tichete din cele 5.000 existente, alocate persoanelor juridice. Se mai aplică o săptămână

Sub 3.000 din cele 5.000 de tichete Rabla destinate persoanelor juridice au fost alocate, cei interesaţi mai având la dispoziţie doar o săptămână, până pe 30 octombrie, pentru a depune dosarele de înscriere în program.

1426 afișări
Imaginea articolului PROGRAMUL RABLA: Sub 3.000 de tichete din cele 5.000 existente, alocate persoanelor juridice. Se mai aplică o săptămână

Administraţia Fondului pentru Mediu, care gestionează programul Rabla, anunţă joi că 2.869 de tichete au fost alocate pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. Data limită de depunere a dosarelor este 30 octombrie 2015

Listele cu persoanele juridice şi instituţiile publice, care au fost acceptate în program, sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Până în prezent, au fost analizate 1.937 dosare, din care 990 dosare au fost acceptate şi 947 dosare au fost respinse, fiind alocat un număr total de 2.869 tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Printre noii beneficiari ai programului se numără Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a primit opt tichete, Consiliul Concurenţei (cinci tichete), Ministerul Culturii sau Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa (câte două).

Pe lista beneficiarilor persoane juridice se mai regăsesc, printre alţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), care a rezervat peste 120 de tichete, MAI - Direcţia Generală Logistică - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, Senatul României - 61 de tichete - şi Serviciul de Informaţii Externe (SIE) - 25 de tichete.

De asemenea, peste 19.500 de tichete dintre cele 20.000 pentru persoane fizice au fost rezervate în sistemul informatic al AFM.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziţia unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici