Programul SUA-BERD de finanţare a IMM este aproape de final în România şi alte ţări din regiune

Activitatea facilităţii de finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) oferită de SUA şi BERD este aproape de final în cea mai mare parte a Europei de Sud-Est, în ţări ca România şi Bulgaria, a declarat directorul pentru Europa şi Eurasia al Trezoreriei SUA, Jeffrey K. Baker.

29 afișări
Imaginea articolului Programul SUA-BERD de finanţare a IMM este aproape de final în România şi alte ţări din regiune

Programul SUA-BERD de finanţare a IMM este aproape de final în România şi alte ţări din regiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cei zece ani de la înfiinţare, programul a fost folosit pentru a acorda peste două milioane de împrumuturi, cu valoare totală de 16 miliarde de dolari, în 15 ţări în care activează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Poţi spune «misiune îndeplinită» în cea mai mare parte din Europa de Sud-Est, ca de exemplu Bulgaria şi România, sau Kazahstan, dar există alte state în care BERD desfăşoară activităţi şi care ar putea beneficia prin acest program, mai ales cele în care s-a înregistrat un progres mai redus al tranziţiei spre economie de piaţă - Belarus, Turkmenistan, Tadjikistan şi posibil Uzbekistan", a afirmat Baker într-un interviu postat pe site-ul BERD.

Programul pentru IMM-uri derulat în colaborare cu SUA a fost prima facilitate de împrumut oferită de BERD companiilor mici şi mijlocii. Până în prezent, programul a oferit sprijin în state din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, respectiv Albania, Armenia, Belarus, Bosnia-Heţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kârgâzstan, România, Serbia, Tadjikistan şi Ucraina.

Facilitatea de credit SUA-BERD vizează în principal acordarea de credite cu valoare de 10.000-100.000 de dolari, 20% din fonduri fiind alocate pentru finanţări de până la 500.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici