Promisiunea ministrului Ghinea: salariu minim de 3.000 de lei în România. Care e termenul estimat?

  • Salariul minim va fi de 3.000 de lei în 2026, a anunţat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
  • Salariul minim va fi astfel, peste 5 ani, similar celui care este astăzi în construcţii.
6526 afișări
Imaginea articolului Promisiunea ministrului Ghinea: salariu minim de 3.000 de lei în România. Care e termenul estimat?

Ghinea a spus, în conferinţa de presă în care a prezentat PNRR, că se va elimina, în următorii 5 ani, discrepanţa existentă între salariul minim din construcţii şi salariul minim în general, ultimul urmând să ajungă la 3.000 de lei.

„Asta este prezumţia de la care plecăm, că în 5 ani se va ajunge acolo (la 3.000 de lei – n.r.), astfel încât să nu mai avem discrepanţă între construcţii şi restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucrăm”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Întrebat de jurnalişti cum va fi posibil acest lucru, Ghinea a răspuns: „Nu uitaţi că avem cea mai mare creştere economică din UE şi pe scenariile FMI şi ale Comisiei vom continua să le avem şi vorbim de 2026”.

Potrivit acestuia, salariul minim nu va fi crescut „pe bază ad hoc”, ci va fi legat de creşterea economică.

„Vom avea o formulă fixă de creştere a salariului minim”, a mai spus ministrul.

În ianuarie 2021, salariul minim brut era de 2.300 de lei, respectiv 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici