Propaganda Rusiei, dată în vileag: Lavrov este în Africa, pentru a da vina pe Occident pentru criza alimentară

Reprezentantul politicii externe al Rusiei se află în vizită cu „temă” în Africa.

10960 afișări
Imaginea articolului Propaganda Rusiei, dată în vileag: Lavrov este în Africa, pentru a da vina pe Occident pentru criza alimentară

Propaganda Rusiei, dată în vileag: Lavrov este în Africa, pentru a da vina pe Occident pentru criza alimentară

„Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vizitează în prezent Egiptul, Etiopia, Uganda şi Republica Congo. Rusia va încerca să exploateze aceste vizite pentru a învinovăţi Occidentul pentru criza alimentară internaţională şi pentru a obţine sprijinul statelor africane care altfel ar fi rămas neutre în ceea ce priveşte invazia rusă a Ucrainei”, au scris serviciile de informaţii britanice în cea mai recentă actualizare a situaţiei din ţara aflată în război.

Din 2014, „Rusia a depus eforturi semnificative pentru a-şi asigura influenţa în Africa, grupul Wagner fiind adesea desfăşurat ca instrument privilegiat de influenţă în regiune”, susţin britanicii.

În acest timp, Centrul de coordonare a coridoarelor din Marea Neagră pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene este gata. Ceremonia de inaugurare va avea loc în clădirea Universităţii Naţionale de Apărare din Turcia. În jurul orei 14.00, ora României, este programat un scurt discurs al ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, care săptămâna trecută a semnat acorduri cu colegul său rus Serghei Şoigu şi cu ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, pentru a permite exportul de cereale din trei porturi ale Ucrainei.

Planul este susţinut de ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici