Proprietarii de maşini Volkswagen cer pentru prima dată despăgubiri în instanţă, în Germania

Proprietarii de maşini Volkswagen (VW) au intentat acţiuni legale împotriva producătorului, în Germania, sporind astfel presiunile pentru compensarea clienţilor din Europa, pe fondul scandalului Dieselgate, potrivit Reuters.

1293 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de maşini Volkswagen cer pentru prima dată despăgubiri în instanţă, în Germania

Proprietarii de maşini Volkswagen cer pentru prima dată despăgubiri în instanţă, în Germania

Un grup online care militează pentru drepturile consumatorilor, myRight, care a adunat peste 100.000 de proprietari de maşini VW prin intermediul site-ului web, a acuzat VW că a încălcat legislaţia Uniunii Europene (UE) prin vânzarea maşinilor cu software-ul care este interzis de reglementările UE, potrivit unui document analizat de Reuters.

În loc să caute compensaţii pentru valoarea scăzută a maşinilor, procesul are scopul de a forţa VW să răscumpere vehiculele la preţul original, potrivit fondatorului myRight, Jan-Eike Andresen.

Firma de avocatură Hausfeld a fost mandatată de myRight să reprezinte proprietarii şi acţionarii VW atât în Statele Unite, cât şi în Europa. Spre deosebire de acţiunea din Statele Unite, cea din Germania nu are posibilitatea legală de a rezolva cererile individuale.

Cel mai mare producător de maşini din Europa a promis miliarde de dolari pentru compensarea proprietarilor americani de maşini diesel Volkswagen, dar a respins, până acum, compensaţii pentru cele 8,5 milioane de maşini afectate din Europa, în contextul în care diferite reglementări din Europa slăbesc şansele utilizatorilor de a câştiga compensaţii.

VW este în curs de a îndepărta software-ul neautorizat care a înşelat testele de emisie şi speră să finalizeze reparaţiile la maşinile afectate până la finalul anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici