Proprietarul celui mai mare combinat din România va produce oţel pe bază de hidrogen în Franţa

  • Proprietarul celui mai mare combinat siderurgic din România a făcut un parteneriat cu alte companii pentru a produce oţel pe bază de hidrogen, în Franţa.
  • LIBERTY, Paul Wurth şi SHS - Stahl-Holding-Saar vor dezvolta o unitate mare în zona Dunkerque.
2860 afișări
Imaginea articolului Proprietarul celui mai mare combinat din România va produce oţel pe bază de hidrogen în Franţa

Sursa foto: Mediafaxfoto

LIBERTY Steel, Paul Wurth şi SHS - Stahl-Holding-Saar au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea unei unităţi mari care să producă oţel pe bază de hidrogen, în Franţa.

Potrivit reprezentanţilor LIBERTY, parteneriatul pan-european va evalua dezvoltarea unei fabrici de hidrogen de 1 GW şi a unei instalaţii de Reducere Directă a Fierului (DRI) de 2 milioane de tone pe an, în apropierea combinatului ALVANCE Aluminium de la Dunkerque. Este un pas important în strategia GREENSTEEL a LIBERTY şi în realizarea ambiţiei de a deveni neutri de carbon până în anul 2030, anunţă reprezentanţii companiei care deţine cel mai mare combinat siderurgic din România.

Instalaţia DRI va utiliza iniţial un amestec de hidrogen şi gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) şi fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.

DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franţa, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galaţi şi Ostrava ale LIBERTY, precum şi în combinatele grupului SHS Dillinger şi Saarstahl din Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici