Proprietarul fabricii de rulmenţi din Bârlad cere subvenţii şi taxe mai mici. Vosganian promite sprijin pentru industria de rulmenţi

URB Group, proprietarul fabricii de rulmenţi din Bârlad, cere Guvernului măsuri de stimulare a producătorilor locali, prin acordarea de subvenţii şi diminuarea taxelor şi impozitelor pe investiţii, iar ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că susţine "total" această industrie.

459 afișări
Imaginea articolului Proprietarul fabricii de rulmenţi din Bârlad cere subvenţii şi taxe mai mici. Vosganian promite sprijin pentru industria de rulmenţi

Varujan Vosganian (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Să nu avem nicio stânjeneală să ajutăm transparent interesele oricărei companii româneşti. Aveţi susţinerea mea totală pentru sectorul de rulmenţi, pe care îl consider exemplar din multe puncte de vedere, pentru că este integral privat, pentru că în diverse colţuri ale ţării a păstrat locuri de muncă şi că a reuşit să fie prezent în peste 90 de ţări, pentru cum îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de statul român", a afirmat Vosganian, invitat la o conferinţă a URB Group.

Vosganian a adăugat că este ministrul economiei, dar nu doar al celei de stat, iar în măsura în care companiile doresc va fi şi reprezentantul industriei private.

"Mi-ar face plăcere ca românii să fie într-o zi mândri de industria românească", a adăugat Vosganian, invitând conducerea URB să facă parte din comisia care va elabora o strategie de reindustrializare a României.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan.

Compania Rulmenţi Bârlad a anunţat anul trecut că va investi, în următorii zece ani, 250 de milioane de dolari, printre proiectele de dezvoltare numărându-se deschiderea de fabrici de rulmenţi în India, China şi Rusia, şi că speră să vândă în 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piaţa mondială de profil, faţă de 200 de milioane de dolari în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici