Proprietarul Manchester City vinde 10% din clubul englez de fotbal. Tranzacţia, evaluată la sute de milioane de dolari

Proprietarul echipei engleze de fotbal Manchester City a decis să vândă un pachet de acţiuni în valoare de 500 milioane de dolari deţinut la clubul britanic către o firmă americană de private equity, transmite Financial Times, citat de Reuters.

82 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Manchester City vinde 10% din clubul englez de fotbal. Tranzacţia, evaluată la sute de milioane de dolari

Proprietarul Manchester City vinde 10% din clubul englez de fotbal către o firmă americană

În urma tranzacţiei, Silver Lake, o firmă de investiţii americană, va intra cu o deţinere de 10% în acţionariatul grupului din Abu Dhabi ce controlează clubul de fotbal. Tranzacţia a fost deja semnată sâmbătă de preşedintele City Footbal Group (CFG), Khaldoon al Mubarak, şi directorul Silver Lake, Egon Durban, potrivit sursei citate.

Totodată, investitorii arabi plănuiesc să-şi păstreze deţinerea majoritară în CFG. Un anunţ oficial privind tranzacţia este aşteptat să fie făcut în cursul zilei de miercuri.

Firma americană de private equity din Statele Unite îşi propune la rândul său să-şi păstreze participaţia pentru aproximativ 10 ani, dar ia în calcul de asemenea un exit printr-o ofertă publică iniţială (IPO) sau să revândă pachetul de acţiuni către alt investitor privat. Silver Lake ar fi contactat pentru tranzacţii şi alte cluburi europene şi în speţă engleze, printre care şi pe londonezii de la Chelsea.

Manchester City a generat venituri record de 535 milioane de lire sterline în sezonul 2018-2019, al 5-lea an consecutiv de profit şi al 11-lea în care a fost consemnată o creştere a veniturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fotbal,
actiuni,
vanzare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici