Proprietarul Mega Image este în negocieri avansate pentru preluarea magazinelor G'market

Grupul belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, se află în negocieri avansate pentru preluarea celor patru magazine G'market pe care compania turcă Anchor Group le deţine în România, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din piaţa de retail.

558 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Mega Image este în negocieri avansate pentru preluarea magazinelor G'market

Proprietarul Mega Image este în negocieri avansate pentru preluarea magazinelor G'market (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, atât Carrefour, cât şi Billa, au fost interesate de preluarea magazinelor G'market, însă s-au retras din negocieri.

Cu cele trei magazine din Bucureşti şi unul la Iaşi, G'market are o suprafaţă netă de vânzare de peste 7.000 de metri pătraţi şi a avut în 2009 o cifră de afaceri de 24 milioane de euro.

Magazinele sunt deţinute de firma Gimrom Holding, al cărei acţionar majoritar este Anchor Group, administratorul centrelor comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România din Capitală, membru al grupul turc Fiba.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Anchor Group nu au răspuns până la ora transmiterii ştirii. Reprezentanţii Mega Image au refuzat să comenteze.

Compania Mega Image a anunţat că investeşte în acest an circa 50 de milioane de euro în deschiderea a unui depozit şi a 23 de magazine, expansiunea reţelei vizând în principal deschiderea de supermarketuri Mega Image, majoritatea în Bucureşti şi la periferia capitalei.

Reţeaua Mega Image, prezentă în România din 1995, cuprinde 72 de magazine, dintre care 12 Red Market şi două Shop&Go şi activează în Bucureşti (inclusiv Ilfov), Ploieşti, Constanţa, Braşov şi Dâmboviţa.

Delhaize a cumpărat în prima parte a acestui an Delta Maxi, cel mai mare retailer de alimente din Serbia, pentru 932,5 milioane euro.

Delhaize Group a obţinut în 2010 venituri de 20,8 miliarde de euro, în creştere cu 4,6% faţă de 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici