Video Protest în ploaie: Sindicaliştii din căile ferate manifestează în faţa Ministerului Transporturilor/ Care sunt revendicările acestora | VIDEO

Sindicaliştii din Alianţa Federaţiilor Tehnice Feroviare şi Federaţia Naţională „Drum de Fier" protestează joi în faţa Ministerului Transporturilor, pentru adoptarea proiectului de lege privind Statutul personalului feroviar în forma dorită de salariaţii feroviari.

427 afișări

Sindicaliştii vor protesta si pentru salarizare decentă la societăţile feroviare, pentru condiţii de muncă mai bune, pentru reorganizarea societăţilor feroviare într-un sistem integrat de tip holding, dar şi pentru investiţii urgente în infrastructura feroviară şi în materialul rulant.

Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari a declarat că sindicaliştii doresc negocierea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unităţilor feroviare, care să conţină o creştere a salariilor cu 50%, în condiţiile în care jumătate din angajaţii la calea ferată au salarii la nivelul minimului brut pe economie, iar restul sunt plătiţi sub nivelul unui muncitor necalificat din construcţii.

Sindicaliştii cer şi o infrastructură mai bună la calea ferată.

Mitingul are loc între orele 10:00-13:00 şi participă aproximativ 1.500 de persoane.

Sindicaliştii spun că se vor întâlni cu oficiali ai ministerului în timpul manifestaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici