RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării

RA-APPS a început evaluarea propriilor active, invocând legea care permite vânzarea acestora, şi a angajat cinci firme care să indice valoarea bunurilor din patrimoniu, după ce a anunţat că nu mai poate administra unele imobile din cauza crizei, iar preşedintele Băsescu a cerut privatizarea regiei.

52 afișări
Imaginea articolului RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării

RA-APPS a început să îşi evalueze activele, în vederea vânzării (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit opt oferte şi a angajat, prin licitaţie deschisă, cinci firme, respectiv Romanian Expert Consulting, Fenco, Tehnic Rom Expert Consulting, Lero Advanced Consulting şi Rom Caro Service, cu un contract în valoare totală de 410.000 lei, pentru evaluarea activelor aflate în administrarea regiei.

În anunţul de atribuire a contractului este indicat că procedura de evaluare va fi derulată în conformitate cu Ordonanţa 19/2002 privind utilizarea fondului locativ de protocol şi vânzarea unor imobile, aflate în administrarea RA-APPS.

Conform legii, imobilele proprietate privată a statului, aflate în administrarea RA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vândute la un preţ de ofertă stabilit pe baza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridice autorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitaţie.

La începutul lunii aprilie, Secretariatul General al Guvernului, în subordinea căruia funcţionează regia, a anunţat că RA-APPS se confruntă cu probleme din cauza crizei pe piaţa imobiliară şi este obligată să îşi restrângă cheltuielile, astfel că nu îşi mai poate permite să suporte cheltuieli pentru administrarea unor imobile.

Contractul cu cele cinci firme de evaluare a activelor a fost atribuit la finalul acelei luni, dar anunţul de atribuire a fost publicat săptămâna trecută, la puţin timp după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Pro TV, că RA-APPS ar trebui să fie privatizată, iar persoanele care locuiesc în imobilele din patrimoniul regiei să le poată cumpăra la preţul pieţei, având în acest sens prima opţiune.

RA-APPS administrează imobile destinate serviciilor de reprezentare şi protocol pentru Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, misiuni diplomatice, instituţii internaţionale, precum şi bunuri aflate în domeniul privat, inclusiv unităţi turistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici