RA-APPS scoate la vânzare 130 imobile: Lista apartamentelor, terenurilor, vilelor şi hotelurilor

RA-APPS a început procedurile de vânzare pentru 130 imobile, incluzând apartamente în centrul Capitalei, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri, dar fără ca active valoroase, precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf şi Mara, să fie introduse pe lista primelor bunuri care vor fi înstrăinate.

4944 afișări
Imaginea articolului RA-APPS scoate la vânzare 130 imobile: Lista apartamentelor, terenurilor, vilelor şi hotelurilor

RA-APPS scoate la vânzare 130 imobile: Lista apartamentelor, terenurilor, vilelor şi hotelurilor (Imagine: Narcis Pop/Arhiva Mediafax Foto)

Lista primelor imobile pentru care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a început procedurile de vânzare şi stabilire a preţului de licitaţie cuprinde peste 90 apartamente şi 10 spaţii comerciale din zone centrale ale Capitalei, respectiv strada Mihai Eminescu, bulevardul Magheru şi bulevardul Nicolae Bălcescu, şi din zona Aviaţiei, precum şi terenurile aferente hotelului Robinson din Predeal (3.066 metri pătraţi), terenurile de tenis şi minigolf ale hotelului Arad din Neptun-Olimp (14.414 metri pătraţi) şi alte astfel de active din Bucureşti şi comuna Snagov, precum şi un apartament de trei camere din Cluj-Napoca.

Complexul agrozootehnic Măgurele (cu teren de 48.315 metri pătraţi), complexul Muntenia din Snagov (teren de 11.403 metri pătraţi, complexul restaurant Dunărea (teren de 6.800 metri pătraţi) şi hotelul Dacia din Neptun-Olimp (teren de 7.990 metri pătraţi) au fost de asemenea luate în calcul pentru prima etapă a vânzării.

Suprafaţa cumulată a terenurilor ofertate de RA-APPS depăşeşte 97.800 metri pătraţi.

VEZI AICI LISTA IMOBILELOR SCOASE LA VÂNZARE

Pe listă au mai fost introduse mai multe vile din staţiunile Neptun-Olimp, Mamaia, Eforie Nord, Predeal şi comuna Snagov, precum şi hotelurile Gloria şi casa de oaspeţi Brădet din Suceava.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vânzare de RA-APPS şi în anii anteriori, dar fără succes.

Lista celor 733 imobile RA-APPS aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut pentru a fi scoase la vânzare include şi active mai valoroase care însă nu au fost luate în calcul de regie spre a fi înstrăinate în această primă etapă, precum apartamentele de pe Bulevardul Kiseleff, Clubul Floreasca, hotelurile Triumf din Bucureşt şi Mara din Sinaia, complexul Scroviştea.

Pe lista primelor imobile scoase la vânzare nu se regăsesc nici vila ocupată de fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană şi nici spaţiul comercial în care funcţionează firma fiicei fostului secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, spaţiu a cărui închiriere a condus la demiterea şefului SGG.

O evaluare estimativă realizată pentru MEDIAFAX la sfârşitul anului trecut de reprezentanţii mai multor companii imobiliare relevă că valoarea celor 600 apartamente din Bucureşti pe care RA-APPS le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare este de 85-90 milioane de euro, cele mai scumpe fiind trei locuinţe din imobile aflate pe Bulevardul Kiseleff, fiecare cu preţuri estimative de circa 310.000 de euro.

Evaluarea a fost realizată prin luarea în calcul a unei suprafaţe medii de 120 de metri pătraţi utili şi imobile construite după 1975 sau, după caz, perioada în care s-a construit în respectivele zone.

Pe baza acestor elemente de evaluare, preţurile rezultate se situează între 108.000 de euro şi 308.000 de euro.

În 2006, hotelul Triumf, clasificat la două stele şi amplasat pe un teren de 15.000 metri pătraţi lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, a fost scos la vânzare de RA-APPS, prin licitaţie publică cu strigare, la un preţ de pornire de 32,5 milioane euro fără TVA, iar Clubul Floreasca a fost evaluat la 45,5 milioane euro fără TVA. Ulterior, licitaţiile pentru aceste două active au fost amânate din cauza numărului insuficient de participanţi, respectiv din lipsă de oferte.

În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând astfel să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici