Rapoartele com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în creş­tere

Rapoartele Fondului Proprietatea scot la iveală prime jubiliare la Hidroelectrica şi profituri infime la Nuclearelectrica.

401 afișări
Imaginea articolului Rapoartele com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în creş­tere

Rapoartele com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în creş­tere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Publicarea de către Fondul Pro­prie­tatea a rapoartelor com­pa­niilor de stat arată cheltuieli sa­la­riale şi număr de angajaţi în creş­tere. Citiţi două pagini speciale, 12-13, despre ce se întâmplă în cele mai mari companii aflate sub controlul statului.

Cele mai mari zece companii de stat din sectorul energetic au cheltuit aproape 2 miliarde de lei cu salariile angajaţilor în 2010, mai mult cu 6,4% faţă de 2009, şi au făcut angajări în anul în care economia s-a contractat cu 1,3%.

Informaţiile privind cheltuielile cu sa­la­ri­ile au fost publicate de Fondul Pro­prie­ta­tea, ac­ţionar alături de statul român la aces­te com­pa­nii, în cadrul celui mai mare demers de trans­pa­renţă. Au fost publicate pe site-ul FP ra­­poartele financiare la 20 de mari com­panii lo­cale, din care 10 controlate de stat şi nelistate.

Pentru cele zece companii, printre care se numără transportatorii naţionali Transgaz şi Transelectrica, producătorii Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, lucrau peste 35.550 de angajaţi la finele anului trecut. Cheltuielile cu salariile au crescut la cele mai multe dintre com­panii, deşi unele dintre acestea au ra­por­tat afaceri şi profituri în scădere anul trecut.

Citeşte mai multe despre rapoartele com­pa­niilor de stat pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici