Rata şomajului a scăzut în luna mai în Statele Unite

  • Rata şomajului a scăzut în luna mai în Statele Unite, fiind la nivelul de 13,3%
  • În aprilie, rata şomajului atinsese nivelul de 14,7%, cea mai gravă situaţie de la începerea înregistrării datelor
  • Donald Trump a salutat noile cifre: "Suntem în această situaţie întrucât economia are o bază puternică"
186 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a scăzut în luna mai în Statele Unite

Sursa foto: profimedia

Rata şomajului a scăzut în Statele Unite în luna mai, ajungând la 13,3%, faţă de nivelul-record înregistrat în aprilie, indicând începerea relansării economice după restricţiile antiepidemice, informează postul Fox Business.

Rata şomajului a fost în luna mai la nivelul de 13,3% în Statele Unite, fiind create 2,5 milioane de locuri de muncă, a comunicat vineri Departamentul Muncii de la Washington.

În aprilie, rata şomajului atinsese nivelul de 14,7%, cea mai gravă situaţie de la începerea înregistrării datelor, în anul 1948.

În martie şi aprilie, în Statele Unite au fost suspendate 22,1 milioane de locuri de muncă, în contextul blocării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Preşedintele Donald Trump s-a declarat încântat de noile cifre de pe piaţa muncii. "Este un raport uimitor despre locurile de muncă", afirmat Donald Trump prin Twitter.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Donald Trump a declarat că în industria hotelieră şi de petrecere a timpului liber au fost create 1,2 milioane de locuri de muncă. "Suntem în această situaţie întrucât economia are o bază puternică", a explicat liderul de la Casa Albă, subliniind că prin restricţiile antiepidemice "au fost salvate milioane de vieţi".

"Întreaga lume suferă din cauza coronavirusului", a argumentat Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici