Rata şomajului din Norvegia a explodat. S-a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte decenii

  • Un număr de 142.000 de norvegieni au intrat în şomaj în ultimele 7 zile
  • Şocul pandemiei de coronavirus a fost exacerbat de prăbuşirea cotaţiilor la petrol
  • Norvegia este cel mai mare producător european de ţiţei
2510 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului din Norvegia a explodat. S-a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele şapte decenii

Sursa foto: Profimedia

Rata şomajului din Norvegia a crescut de peste patru ori în numai două săptămâni la 10,4%, într-un scenariu ce pare destinat să se repete în mai multe ţări de pe glob din cauza şocului economic cauzat de pandemia de coronavirus, transmite Financial Times.

Numărul şomerilor din Norvegia a sărit de la 65.000, în data de 10 martie, la 291.000, marţi, 24 martie. Norvegia este cel mai mare producător de petrol din Europa, iar prăbuşirea preţurilor internaţionale la ţiţei a contribuit la creşterea şomajului.

Rata şomajului s-a dublat efectiv în fiecare din ultimele două săptămâni cu 142.000 noi şomeri în doar ultimele şapte zile.

Aceasta este cea mai ridicată rată a şomajului în Norvegia de la al doilea război mondial", a spus Sigrun Vageng, directorul departamentului pentru muncă şi ajutor social la administraţia omonimă din Norvegia.

Coroana norvegiană s-a prăbuşit în ultimele două săptămâni la minime istorice în raport cu dolarul american şi moneda euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici