Rata şomajului din SUA a scăzut în iulie la 7,4%, minimul din decembrie 2008

Rata şomajului din Statele Unite a scăzut de la 7,6% în iunie la 7,4% în iulie, nivel minim începând din decembrie 2008, după ce numărul locurilor de muncă din economia americană, cu excepţia sectorului agricol, a crescut cu 162.000.

190 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului din SUA a scăzut în iulie la 7,4%, minimul din decembrie 2008

Rata şomajului din SUA a scăzut în iulie la 7,4%, minimul din decembrie 2008

Rata şomajului a scăzut ca urmare a avansului numărului de persoane angajate, însă şi datorită retragerii unor persoane de pe piaţa muncii, potrivit cotidianului de Wall Street Journal.

Numărul locurilor de muncă din economia americană, fără sectorul agricol, a crescut în iulie cu 162.000, faţă de un avans de 188.000 în iunie, a anunţat vineri Departamentul Muncii din SUA.

Economiştii consultaţi de agenţia Dow Jones estimau un avans de 183.000 de locuri de muncă şi o rată a şomajului de 7,5%.

Ultimele date sugerează că încetinirea economiei americane ar putea afecta angajatorii, notează Wall Street Journal. Taxele mai mari, reducerile de cheltuieli ale autorităţilor federale şi creşterea mai lentă din afara SUA au tras în jos economia americană în ultimele luni, în timp ce ritmul angajărilor s-a menţinut la un nivel solid de la începutul anului.

În ultimele 12 luni, economia americană a adăugat în medie 189.000 de posturi în fiecare lună, astfel că şomajul a scăzut de la 8,2% în iulie 2012.

"Creşeterea constantă a economiei determină companiile să angajeze", a declarat Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.

Avansul PIB din ultimul an a fost, însă, anemic şi a determinat Rezerva Federală să anunţe miercuri că menţine programul de sprijinire a economiei prin achiziţii lunare de obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari, notează Wall Street Journal.

Economia SUA a înregistrat o creştere de 1,7% în trimestrul al doilea, după un avans de 1,1% în primele trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici