Război declarat comercianţilor necinstiţi. Măsurile UE împotriva produselor înşelătoare din mediul online

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, s-a înregistrat o creştere a numărului de comercianţi necinstiţi care vând online produse înşelătoare şi care pretind că ar putea preveni sau vindeca noul virus - măşti, bonete şi dezinfectanţi pentru mâini, anunţă Comisia Europeană.

147 afișări
Imaginea articolului Război declarat comercianţilor necinstiţi. Măsurile UE împotriva produselor înşelătoare din mediul online

Sursa: Profimedia Images

Astfel de comercianţi exploatează situaţia actuală pentru a-şi vinde produsele la preţuri foarte mari, susţinând lucruri neadevărate şi inducând astfel în eroare consumatorii din UE, arată un comunicat al Comisiei.

Pentru a soluţiona această problemă, Comisia Europeană şi reţeaua autorităţilor naţionale pentru protecţia consumatorilor la nivelul UE (CPC) au lansat acţiuni comune, în urma unui demers realizat în primă instanţă de autoritatea italiană competentă. În prezent, se schimbă în mod activ informaţii şi se colaborează în vederea unei abordări coerente pentru a contracara astfel de practici şi pentru a ne asigura că nu există consumatori înşelaţi de comercianţi necinstiţi. Acţiunile urmăresc, de asemenea, să informeze consumatorii cu privire la aceste practici neloiale.

Didier Reynders, comisarul pentru justiţie şi consumatori, a declarat: „Unele platforme, cum ar fi Amazon şi Facebook, au luat măsuri voluntare împotriva unor astfel de practici. Organizaţiile pentru protecţia consumatorilor îşi intensifică la rândul lor activitatea. Aceasta este modalitatea corectă de a răspunde provocării. Îi îndemn pe toţi actorii, inclusiv cei din pieţele online şi platforme de găzduire să ne ajute să luptăm împotriva unor astfel de comportamente abuzive. Fără îndoială, Comisia şi autorităţile competente din statele membre vor utiliza toate mijloacele necesare pentru a combate comercianţii necinstiţi.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici