Războiul preţurilor petrolului dintre Rusia şi Arabia Saudită ar putea dura până sfârşitul anului

  • Fără o rezolvare diplomatică, războiul preţului petrolului dintre Arabia Saudită şi Rusia ar putea continua până la sfârşitul anului 2020
  • Preţurile vor rămâne scăzute, potrivit analistului Edward Bell al Emirates NBD, citat de CNBC
397 afișări
Imaginea articolului Războiul preţurilor petrolului dintre Rusia şi Arabia Saudită ar putea dura până sfârşitul anului

Sursa foto: Profimedia

Preţurile au scăzut cu peste 60% de la începutul anului, după ce OPEC + nu a reuşit să ajungă la un acord, determinând Arabia Saudită şi Rusia să intre într-un război al preţurilor pe fondul crizei coronavirusului.

Riyadhul a declarat că îşi va spori producţia la 12,3 milioane de barili pe zi (bpd) în aprilie, în timp ce Moscova a spus că poate creşte producţia cu 500.000 de bpd pe termen lung.

„Acesta a fost întotdeauna finalul inevitabil al strategiei de reducere a producţiei pe care OPEC + o adoptase”, a spus Edward Bell, senior director pentru economia pieţelor la banca Emirates NBD, cu sediul în Dubai. "Arabia Saudită nu putea să restricţioneze producţia la infinit şi să permită altor producători din restul lumii să-i ia cota de piaţă."

Preţul petrolului Brent a scăzut 5,01% până la 25,03 dolari în Asia, în timp ce preţul în tranzacţiile futures din SUA s-a redus cu 1,03%, la 20,27 dolari.

Un nivel mai ridicat de producţie poate ajuta Arabia Saudită să îşi menţină veniturile din petrol, în timp ce preţurile sunt scăzute, a declarat Bell pentru CNBC.

"Acest lucru ne sugerează că strategia de război a preţurilor petrolului rămâne în vigoare pentru o perioadă lungă de timp, până la sfârşitul acestui an, în lipsa unei rezolvări diplomatice reale", a spus el.

Dacă Rusia, un membru non-OPEC, sau ţările din cartel decid să solicite restricţii de producţie, piaţa petrolului s-ar putea putea întoarce la comportamentul pe care îl are în ultimii ani, a spus Bell.

În acelaşi timp SUA armputea să crească din nou producţia de hidrocarburi de şist.

Cu toate acestea, Riyadhul nu pare pregătit să renunţe la războiul preţurilor, a spus el. „Nu vedem nicio schimbare reală în diplomaţia pieţei petrolului.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici