RCS&RDS a trecut pe pierdere anul trecut, după un profit net de 211,8 milioane de lei în 2009

Operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS a încheiat anul trecut pe pierdere, după ce în 2009 a consemnat un câştig net de 211,83 milioane de lei, potrivit situaţiilor financiare aprobate de acţionari la finele lunii mai.

263 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a trecut pe pierdere anul trecut, după un profit net de 211,8 milioane de lei în 2009

RCS&RDS a trecut pe pierdere anul trecut, după un profit net de 211,8 milioane de lei în 2009 (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Se aprobă ca pierderea înregistrată potrivit situaţiilor financiare să fie acoperită în anii ulteriori. Se aprobă amânarea discutării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011", potrivit datelor publicate de operator.

În 2009, afacerile companiei au avansat cu 16,4%, la 1,65 miliarde de lei, iar rezultatul exerciţiului financiar a fost pozitiv, după ce în urmă cu un an RCS&RDS a încheiat cu pierderi de 84,35 milioane de lei.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şi mobilă. Principalii concurenţi sunt UPC şi Romtelecom pe zona serviciilor de telefonie fixă, internet şi televiziune prin cablu şi satelit.

Operatorul şi-a început activitatea în urmă cu 15 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Compania RCS&RDS este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici