Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit. ”În varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”

BVB a reacţionat imediat după Brexit, ieşirea Marea Britanii din UE, principalul indice, BET, înregistrând o pierdere de 6%, notează Ziarul Financiar.

1659 afișări
Imaginea articolului Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit. ”În varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”

Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit. ”În varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%” (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit Ziarul Financiar, scăderea este în ton cu bursele externe unde pierderile sunt masive.

Petrom, cea mai mare companie de la bursă, avea un minus de 7% la deschidere, iar Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune, avea un minus de 7,42%.

BRD  a scăzut cu 6,7%, iar Fondul Proprietatea cu 5,4%.

SIF-urile au un minus de 5,6%, SIF 3 înregistrând cea mai mare piedere, de 6,45%.

”Cred că în varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”, spune Marcel Barbălată, de la Intervam.

Indicele BET, referinţă pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut cu 5,5% la ora 10:00 (ora României) impactat de rezultatul din Marea Britanie. Bursa de la Londra s-a deschis la ora 10:00 ora României.

Haos total în pieţe după Brexit. Lira s-a prăbuşit la minimul ultimilor 31 de ani, iar acţiunile sunt în picaj liber. Aurul a urcat la maximul ultimilor doi ani

Astfel, BET a scăzut de la 6.500 de puncte cât încheiase şedinţa de ieri la 6.134 de puncte. De asemenea şi ceilalţi indici ai BVB sunt pe minus: BET-TR, minus 5,5%, BET-FI, minus 5,5%, BET-XT, minus 5,4%.

Brokerii spuneau că întreg impactul referndumului se va simţi pe pieţele bursiere astăzi şi că volatilitatea va fi excepţional de mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici