Reacţii la moartea lui Steve Jobs:"Steve era atât de genial încât i-a inspirat pe oameni să facă imposibilul". Ce personalităţi au transmis mesaje de condoleanţe

Prietenii şi colegii cofondatorului Apple au reacţionat după moartea lui Steve Jobs, trimiţând mesaje de condoleanţe familiei, scrie CNN. Preşedintele SUA, Barack Obama, se numără printre personalităţile care şi-au exprimat regretul faţă de decesul lui Steve Jobs.

3864 afișări
Imaginea articolului Reacţii la moartea lui Steve Jobs:"Steve era atât de genial încât i-a inspirat pe oameni să facă imposibilul". Ce personalităţi au transmis mesaje de condoleanţe

Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a postat pe site-ul de socializare un mesaj în memoria lui Steve Jobs: "Steve, mulţumesc pentru că ai fost un mentor şi un prieten. Mulţumesc că ai arătat că ceea ce ai construit oate schimba lumea. Îmi va fi dor de tine".

Pe site-ul Google a fost postat un mesaj scurt: "Steve Jobs, 1955-2011". Atunci când utilizatorii dau click pe numele lui Jobs, sunt redirecţionaţi către site-ul Apple.

Larry Page, CEO al Google, a spus despre Jobs că a fost "un om mare cu realizări incredibile şi inteligenţă uimitoare".

"Părea întotdeauna capabil să spună în câteva cuvinte ceea ce ar fi trebuit să gândeşti înainte să te gândeşti. Concentrarea sa asupra experienţei utilizatorului, mai presus de toate, a fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mine", a declarat acesta.

Preşedintele SUA, Barack Obama:

"Michelle şi cu mine suntem trişti să aflăm de moartea lui Steve Jobs. Steve a fost unul dintre cei mai mari inventatori americani - suficient de curajos încât să gândească diferit şi să creadă că poate schimba lumea. A fost suficient de talentat încât să o facă. Prin faptul că a construit cea mai mare companie americană în garajul său, Steve Jobs a ilustrat perfect ingenuitatea americană. A revoluţionat tehnologia, făcând-o nu doar accesibilă, ci şi intuitivă şi amuzantă. Astfel, a adus bucurie milioanelor de adulţi şi copii. Steve spunea că trăieşte fiecare zi ca şi când ar fi ultima. Exact aşa făcea. Lumea a pierdut un vizionar".

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg:

"America a pierdut un geniu care va fi rememorat precum Edison şi Einstein, ale cărui idei vor modela lumea pentru următoarele generaţii. În ultimele patru decenii, Steve Jobs a văzut viitorul şi l-a adus la viaţă cu mult înainte ca majoritatea oamenilor să vadă măcar orizontul. Pasiunea şi credinţa lui Steve Jobs în puterea tehnologiei ne-au adus mai mult decât smartphone-urile şi iPad-urile: ne-au adus cunoştinţe şi putere care schimbă faţa civilizaţiei."

Fondatorii Youtube, Chad Hurley and Steve Chen:

"A fost o onoare să lucrăm cu Steve Jobs. Va rămâne întotdeauna o inspiraţie"

Fondatorul Microsoft, Bill Gates

"Sunt cu adevărat trist să aflu de moartea lui Steve Jobs. L-am cunoscut acum aproape 30 de ani. Am fost colegi, competitori şi prieteni mai multe de jumătate din viaţă. Rar îi este dat lumii să vadă un om cu un impact atât de mare precum cel pe care Steve l-a avut. Efectele acestui impact se vor resimţi pentru multe generaţii. Pentru noi, cei norocoşi să lucrăm cu el, a fost o onoare imensă. Îmi va fi foarte dor de Steve".

Meg Whitman, preşedinte şi director executiv HP:

"Steve Jobs va rămâne în memoria tuturor pentru inovaţia pe care a adus-o pieţei şi pentru inspiraţia pe care a adus-o lumii".

Preşedintele Google, Eric Schmidt

"Astăzi este o zi tristă. Steve a definit o generaţie de stil şi tehnologie care este puţin probabil să se mai repete. Steve era atât de genial încât i-a inspirat pe oameni să facă imposibilul şi va fi amintit ca cel mai mare inventator din lumea computerelor".

Rupert Murdoch, CEO al News Corporation:

"Azi am pierdut unul dintre cei mai influenţi gânditori, creatori şi antreprenori ai tuturor timpurilor. Steve Jobs a fost pur şi simplu cel mai mare CEO al generaţiei sale. Deşi sunt profund întristat la auzul veştii despre moartea sa, îmi amintesc de puternicul impact avut de el în revoluţionarea modului în care oamenii consumă media şi divertismentul. Sunt alături de familia sa şi de toţi cei care au avut oportunitatea să lucreze alături de el în concretizarea multora dintre viziunile sale".

Bob Iger, CEO al Walt Disney Co:

"Moştenirea lui se întinde dincolo de produsele pe care le-a creat sau afacerea pe care a construit-o. Vor fi milioanele de oameni pe care i-a inspirat, vieţile pe care le-a schimbat şi cultura pe care a definit-o. Steve era atât de original, cu o minte cu adevărat creativă, imaginativă, care a definit o epocă. În ciuda a tot ceea ce a realizat, părea că se află abia la început", a supus Iger.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, a postat un mesaj pe Twitter: "Steve a trăit Visul Californian în fiecare zi a vieţii sale, a schimbat lumea şi a fost o sursă de inspiraţie".

Paul Allen, cofondator Microsoft, spune despre Steve Jobs că a fost "un pionier al tehnologiei unic, care ştia cum să facă produse uimitor de grozave".

"Din punctul de vedere al cuiva care s-a confruntat la rândul lui cu probleme medicale, nu am putut decât să mă simt încurajat de modul în care a perseverat", a mai spus Allen.

Michael Dell, CEO al DELL Inc.:

"Astăzi lumea a pierdut un lider vizionar, industria tehologică a pierdut o legendă-simbol, iar eu am pierdut un prieten şi un tovarăş fondator. Moştenirea lui Steve Jobs va rămâne în memoria generaţiilor care vor veni".

Fondatorul AOL, Steve Case, a spus pe Twitter:

"Mă simt onorat că l-am cunoscut pe Steve Jobs. A fost cel mai inovator antreprenor al generaţiei sale. Moştenirea sa va dăinui de-a lungul timpului".

Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, a spus că "lumea este un loc mai bun datorită lui Steve" Jobs.

"Poveştile pe care compania noastră le spune au devenit mai bogate datorită produselor pe care le-a creat. Era un competitor dinamic, curajos, un colaborator şi un prieten. Într-o societate care a cunoscut incredibile inovaţii tehnologice de-a lungul vieţilor noastre, Steve ar putea fi singurul simbol adevărat a cărui moştenire să dăinuie mii de ani", a mai spus Bewkes.

Dick Costolo, CEO al Twitter, a scris pe platforma de socializare: "Foarte rar apare cineva care nu numai că ridică standardele, ci creează un nou set de măsuri. Odihneşte-te în pace, Steve Jobs".

Arthur Sulzberger, Chairman al The New York Times Co., a spus că Steve Jobs era un vizionar şi un prieten minunat al The New York Times.

"A împins limitele modului în care furnizorii de ştiri şi informaţii interacţionează cu utilizatorii. Mă număr printre cei care regretă profund decesul său", a adăugat acesta.

John Riccitiello, CEO al Electronic Arts, spune despre Jobs că era unic, "un nou tip de erou, care conducea prin acţiuni măreţe şi îndrăzneţe şi voia perfecţiunea". "Este cel mai bun model pentru un lider care îşi doreşte să devină mare", a mai spus acesta.

John Lasseter şi Ed Catmull, CCO şi preşedinte, Walt Disney şi Pixar Animation Studios, au declarat: "Steve a văzut ceea ce putea să facă Pixar înaintea noastră şi a privit dincolo de ceea ce vreunul dintre noi îşi imagina. Steve a crezut în visul nostru nebunesc de a face filme animate pe computer (...) Datorită lui, Pixar a devenit ceea ce este, iar puterea, cinstea şi iubirea lui de viaţă ne-a făcut nişte oameni mai buni. Va face mereu parte din ADN-ul Pixar".

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, din cauza cancerului pancreatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici