Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu vor mai fi construite de chinezii de la CGN

Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica a obţinut un mandat în urma discuţiilor purtate astăzi în Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor SNN pentru a începe procedurile pentru oprirea negocierile cu compania chineză ce urma să se ocupe de construirea şi operarea unităţilor reactoare 3 şi 4 de la centrala Cernavodă.

4392 afișări
Imaginea articolului Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu vor mai fi construite de chinezii de la CGN

Reactoare 3 şi 4 de la Cernavodă nu vor mai fi construite cu chinezii de la CGN

În cadrul şedinţei desfăşurate vineri s-a decis: "Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum si a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018)".

Mişcarea de renunţare la realizarea proiectelor cu compania China General Nuclear Power ce este stâns legată de guvernul din China a fost aticipată de declaraţiile Ministrului Economiei de luna trecută când acesta a spus: "Cred că 7 ani de zile de când a început această colaborare cu compania chineză este suficient de mult ca să ne dăm seama că nu putem merge mai departe. Nu s-a avansat".

Statul român este acţionar majoritar prin Ministerul Energiei care deţine peste 80% din Societatea Naţională Nuclearelectrica.

În 2019 pe când era deputat actualul Ministru al Economiei, Virgil Popescu îl critica pe ministrul Energiei de atunci pentru acordul cu China General Nuclear Power

Virgil Popescu îi cerea ministrului Energiei Anton Anton să dea explicaţii cu privire la Acordul Investitorilor pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă cu chinezii de la China General Nuclear Power care urma să fie semnat pe 9 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici