Rechemările de vehicule în service din SUA au depăşit pentru prima oară 60 de milioane unităţi

Numărul vehiculelor rechemate în service în SUA a depăşit pentru prima oară 60 de milioane de unităţi, în acest an, în urma campaniei de prevenire a unor noi decese din cauza defecţiunilor la cheile de contact ale automobilelor General Motors şi la airbagurile fabricate de compania japoneză Takata.

122 afișări
Imaginea articolului Rechemările de vehicule în service din SUA au depăşit pentru prima oară 60 de milioane unităţi

Rechemările de vehicule în service din SUA au depăşit pentru prima oară 60 de milioane unităţi (Imagine: Shutterstock)

Totalul de 60,5 milioane de vehicule este aproape dublu faţă de recordul anual precedent, de 30,8 milioane de unităţi, atins în 2004, potrivit datelor Administraţiei americane pentru siguranţa traficului rutier, transmite Bloomberg.

Numărul va creşte în continuare, pe măsură ce noile rechemări efectuate de producătorii auto vor fi înregistrate în baza de date a instituţiei.

"Nu cred că vom mai vedea în curând un an ca acesta", a declarat Neil Steinkamp, director general la Stout Risius Ross, care efectuează analize în acest domeniu.

El a adăugat că rechemările s-ar putea menţine pentru un timp la un nivel istoric.

Criza provocată de airbagurile Takata, care se pot declanşa prea puternic şi pot răni cu fragmente ascuţite pasagerii automobilelor, continuă să se amplifice, iar Autoritatea americană pentru siguranţa traficului a cerut producătorii auto să accelereze rechemările.

Problemele airbagurilor fabricate de Takata Corp, care au dus la rechemări masive de maşini în service la nivel mondial, ar putea duce la introducerea unor schimbări privind întreţinerea maşinilor de către proprietari, producătorii auto japonezi analizând dacă şoferii ar trebui să înlocuiască regulat substanţele utilizate pentru umflarea dispozitivelor, potrivit Asociaţiei producătorilor auto japonezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici