Record de companii nou înfiinţate. Ilfovul, Bucureştiul şi Clujul conduc clasamentul

Anul 2022 vine cu un număr record de companii nou înfiinţate, astfel că în perioada ianuarie – octombrie, aproape 100.000 de companii tip SRL au fost deschise, conform datelor Registrului Comerţului.

128 afișări
Imaginea articolului Record de companii nou înfiinţate. Ilfovul, Bucureştiul şi Clujul conduc clasamentul

Ilfov, Bucureşti şi Cluj conduc clasamentul, fiind înregistrate cele mai multe companii înfiinţate anul acesta. Totodată, cele trei zone au şi cele mai mari rate ale companiilor înfiinţate raportate la numărul de locuitori. llfovul este pe primul loc după numărul de companii noi la 10.000 de locuitori în anul 2022, cu un număr de 119 companii, fiind urmat de Bucureşti, cu 107 companii noi. Zona Bucureşti-Ilfov este cea mai dezvoltată din punct de vedere economic, aici fiind concentrate şi cele mai multe companii. Miruna Diaconu

Cu toate acestea, zone precum Cluj, Timiş, Braşov sau Bistriţa încep să îşi crească mediul antreprenorial. Anul 2022 nu a fost însă mai puţin provocator decât ultimii doi ţinând cont că mediul privat a întâmpinat alte probleme legate de criza energetică, inflaţie şi creşterea preţurilor în general. Cu toate acestea, problemele conturate anul acesta legate de situaţia economică nu au descurajat noua generaţie de antreprenori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici