RECORD ISTORIC: Schimbul comercial Cehia-România a depăşit două miliarde de euro în 2011

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat joi, la Forumul oportunităţilor de investiţii ceho-român, desfăşurat la Romexpo, că schimbul comercial dintre Cehia şi România a marcat în 2011 un record istoric, depăşind pentru prima dată în 20 de ani valoarea de două miliarde de euro.

693 afișări
Imaginea articolului RECORD ISTORIC: Schimbul comercial Cehia-România a depăşit două miliarde de euro în 2011

RECORD ISTORIC: Schimbul comercial Cehia-România a depăşit două miliarde de euro în 2011 (Imagine: Shutterstock)

"Am constatat cu satisfacţie că evoluţia schimburilor comerciale între ţările noastre a marcat un record istoric, depăşind anul trecut, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, valoarea de două miliarde de euro", a spus Corlăţean.

El a precizat că, deşi în ultimii ani exporturile româneşti în Cehia au crescut, rămâne totuşi un dezechilibru în balanţa comercială, el încurajând, din acest motiv, firmele din România să fie mai incisive în identificarea oportunităţilor de afaceri pe piaţa cehă.

Pe de altă parte, Corlăţean a enumerat domeniile care oferă oportunităţi majore de investiţii în România, acestea fiind legate infrastructura de transport, agricultură şi protecţia mediului, industria alimentară, energie, în special cea regenerabilă, turism, IT şi comunicaţii, sitemul sanitar sau industriile auto.

Ministrul de Externe român a precizat că intensificarea schimburilor comerciale cu parteneri de tradiţie precum Republica Cehă şi identificarea de noi oportunităţi de cooperare reprezintă o prioritate constantă a Guvernul român.

Corlăţean le-a spus oamenilor de afaceri cehi prezenţi la Romexpo că, după o perioadă de recesiune, România a revenit din 2011 pe o pantă de creştere economiocă, în pofida contextului economic european dificil, el arătând că Guvernul se aşteaptă la o creştere a PIB de aproximativ 1% în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici