Rectificarea bugetară, numai după discuţiile cu FMI, în lunile mai-iunie

Guvernul va efectua prima rectificare a bugetului pentru acest an spre sfârşitul primului semestru, în lunile mai-iunie, după discuţiile cu misiunea FMI programată pentru finele lunii aprilie, revizuire care va reaşeza bugetele instituţiilor publice în raport cu alocările consumate până la acea dată.

89 afișări
Imaginea articolului Rectificarea bugetară, numai după discuţiile cu FMI, în lunile mai-iunie

Rectificarea bugetară, numai după discuţiile cu FMI, în lunile mai-iunie (Montaj foto)

"Guvernul aşteaptă misiunea FMI pentru a discuta parametrii bugetului, iar o rectificare bugetară nu va avea loc mai devreme de luna mai, poate chiar în luna iunie", au declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

O nouă misiune a FMI se va întoarce în România la finele lunii aprilie-începutul lunii mai, pentru a evalua criteriile îndeplinite de România în primul trimestru.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Bugetul general consolidat a înregistrat în primele două luni din acest an un deficit estimat la 5,8 miliarde de lei, reprezentând 1,1% din PIB, în condiţiile creşterii cheltuielilor cu 5,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi scăderii veniturilor cu 3%.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor anunţat că veniturile bugetare de pe primele două luni s-au păstrat uşor sub nivelul programat, dar aprecia că, din luna martie, încasările vor atinge pragul propus.

Bugetul pentru 2010 prevede o ţintă de deficit bugetar de 5,9% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici