Redresarea economiei româneşti: Banca Mondială a revizuit estimările pentru anul 2021

  • Banca Mondială şi-a revizuit în jos estimările privind redresarea economiei româneşti în 2021
  • Economia românească ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,5%
  • În 2020, economia noastră s-a contractat cu 5%, potrivit Băncii Mondiale
1941 afișări
Imaginea articolului Redresarea economiei româneşti: Banca Mondială a revizuit estimările pentru anul 2021

Banca Mondială spune că românii vor trăi mai bine abia în 2022, când economia va creştere până la 4,1%. Şi a revizuit în jos estimările în ceea ce priveşte redresarea economiei noastre pentru anul acesta.

Ce se va întâmpla cu economia României anul acesta?

Banca Mondială nu mai este la fel de încrezătoare în revenirea economiei româneşti anul acesta. Asta pentru că, în octombrie anul trecut, Banca Mondială spunea că economia va înregistra o relansare de 4,9% în 2021. Acum însă, instituţia estimează o revenire de 3,5% pentru 2021. Totuşi, raportul arăta în octombrie că economia se va contracta cu 5,7% în 2020. Acum, estimările indică o scădere a economiei româneşti de 5% pentrul anul trecut.

Când îşi vor reveni celelalte state, potrivit Băncii Mondiale?

În ceea ce priveşte regiunea Europei şi Asiei Centrale, în care este inclusă şi România, Banca Mondială se aşteaptă ca economia să înregistreze un avans moderat de 3,3% în acest an. Subliniază că acest scenariu este condiţionat de distribuţia unui vaccin eficient la începutul lui 2021 în economiile avansate.

Banca Mondială şi-a revizuit în jos şi prognozele privind creşterea economică mondială înregistrată în 2021 până la 4% de la 4,2% cât estima anterior.  A avertizat că o creştere a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 şi întârzierile în distribuirea vaccinurilor ar putea limita revenirea din acest an la doar 1,6%.

În schimb, într-un scenariu optimist în care pandemia este controlată cu succes şi vaccinarea se face cu rapiditate, creşterea economiei mondiale ar putea accelera până la 5%".

Prognoze Banca Mondială - luna ianuarie 

  • Economia României 2020: contracţie de 5%
  • Economia României 2021: avans de 3,5%
  • Economia României 2022: avans de 4,1%
  • Economia mondială 2021: avans de 4%
  • Economia mondială 2020: contracţie de 4,3%

Prognoze Banca Mondială - luna octombrie 2019

  • Economia României 2020: contracţie de 5,7%
  • Economia României 2021: avans de 4,9%
  • Economia mondială 2021: avans de 4,2%

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici