Regiotrans anunţă reluarea parţială a curselor. Pe ce trasee vor circula din nou trenurile operatorului privat

Transportatorul privat Regiotrans a anunţat că va relua miercuri circulaţia trenurilor pe mai multe rute, după ce a primit certificatul de siguranţă din partea Autorităţii de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), urmând să extindă circulaţia progresiv şi pe alte trasee, în cursul lunii aprilie.

3319 afișări
Imaginea articolului Regiotrans anunţă reluarea parţială a curselor. Pe ce trasee vor circula din nou trenurile operatorului privat

Regiotrans anunţă reluarea parţială a curselor. Pe ce trasee vor circula din nou trenurile operatorului privat

Printre rutele reluate se numără Braşov - Bucureşti, Timişoara - Reşiţa, Arad - Nădlac, Iaşi - Roman, Iaşi - Dorohoi şi Braşov - Sf. Gheorghe.

CFR Călători a anunţat la 18 martie că a preluat traficul de pasageri RegioTrans, ale cărei trenuri au fost suspendate de către ASFR în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

"Regiotrans continuă demersurile pentru includerea în certificatul de siguranţă a întregului material rulant, urmând să reia circulaţia progresiv şi pe alte rute în cursul lunii aprilie", se arată într-un comunicat al Regiotrans.

În luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Comana era anchetat într-un dosar de corupţie în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea Regiotrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv în luna februarie. În cazul lui Ştefănescu însă, Curtea de Apel a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea al arestului la domiciliu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici