Remuneraţia şefului Oracle a scăzut cu 18% în anul fiscal trecut, la 78,4 milioane dolari

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, a câştigat 78,4 milioane de dolari în anul fiscal 2013 încheiat în luna mai, cu 18% sub nivelul din anul precedent, potrivit datelor depuse la comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

118 afișări
Imaginea articolului Remuneraţia şefului Oracle a scăzut cu 18% în anul fiscal trecut, la 78,4 milioane dolari

Remuneraţia şefului Oracle a scăzut cu 18% în anul fiscal trecut, la 78,4 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ellison a renunţat la un bonus anual, după ce compania a ratat unele dintre ţintele de profit, relatează Bloomberg.

Şeful Oracle, în vârstă de 69 de ani, cu o avere de 41,8 miliarde de dolari şi pe locul opt în Bloomberg Billionaires Index, a fost cel mai bine plătit director de companie din SUA, în anul fiscal 2013.

Oracle a emis săptămâna trecută o estimare de profit pentru al doilea trimestru al anului fiscal curent sub aşteptările analiştilor, din cauza concurenţei în creştere în domeniul softurilor de afaceri şi a stagnării investiţiilor în tehnologie.

În anul fiscal 2012 Ellison a primit beneficii de 96,2 milioane de dolari.

Cu un salariu de bază de numai 1 dolar, Ellison este recompensat în funcţie de performanţe. El deţine o participaţie de 24% la Oracle, care are o capitalizare de piaţă de 157,7 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici