Renault a anunţat rezultatul auditului plăţilor lui Ghosn

Renault a declarat joi că un audit efectuat în urma arestării preşedintelui şi CEO-ului Carlos Ghosn în Japonia nu a găsit până acum nicio neregulă legată de sumele încasate de la producătorul francez, relatează Reuters.

1500 afișări
Imaginea articolului Renault a anunţat rezultatul auditului plăţilor lui Ghosn

Renault a anunţat rezultatul auditului plăţilor lui Ghosn

Declaraţia Renault, emisă după o întâlnire de cinci ore a boardului companiei, nu este în măsură să rezolve problemele din relaţia cu partenerul de alianţă Nissan, care l-a acuzat pe Ghosn de abateri financiare şi l-a demis din funcţiile de preşedinte şi CEO luna trecută.

Boardul Renault a cerut avocaţilor companiei să continue examinarea dosarului acuzaţiilor primit de la Nissan săptămâna aceasta, a afirmat compania într-un comunicat.

Dar "concluzia preliminară" a propriei anchete interne a fost aceea că sumele primite de Ghosn de la Renault au fost în conformitate cu legile şi cu regulile de conducere ale companiei, a spus compania, care nu a comentat afirmaţiile Nissan.

Ghosn a fost acuzat, luni, în Japonia, pentru că nu a declarat o serie de venituri pe care le-a primit de la Nissan.

De asemenea, boardul companiei franceze a remarcat că, în acest moment, nu are informaţii cu privire la apărarea lui Carlos Ghosn.

Renault deţine 43,4% din Nissan, în timp ce compania japoneză deţine 15% din cea franceză, fără drept de vot. Nissan, la rândul său, controlează 34% din Mitsubishi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici