Renault a înregistrat pierderi record în primul semestru. Vânzările companiei s-au redus cu peste 25%

  • Grupul Renault a înregistrat o pierdere de 8 miliarde de euro în primul semestru al anului 2020, pierdere cauzată de scăderea accentuată a pieţei auto, scrie Bloomberg.
  • Renault este cel mai mare investitor din România, deţinând Automobile Dacia, cea mai mare companie auto din ţară.
226 afișări
Imaginea articolului Renault a înregistrat pierderi record în primul semestru. Vânzările companiei s-au redus cu peste 25%

Renault a înregistrat pierderi record în primul semestru. Vânzările companiei s-au redus cu peste 25%

Renault este cel mai mare investitor din România, deţinând Automobile Dacia, cea mai mare companie auto din ţară.

Pierderile înregistrate de grupul francez aduc în prim plan provocările cu care se confruntă acesta, care se concentrează acum pe reducerea costurilor şi pe îmbunătăţirea relaţiilor cu Nissan. Principalul obiectiv al companiei pentru 2020 este reducerea costurilor.

„Chiar dacă ne confrunăm cu această problemă, acesta nu este sfârşitul. Am încredere că această companie deţine toate instrumentele necesare pentru a îşi reveni”, a declarat noul CEO al Renault, Luca de Meo.

Vânzările companiei s-au redus cu peste 25% în perioada de restricţii, atunci când showroom-urile şi fabricile auto au fost închise din cauza pandemiei. Pe lângă această problemă, Renault se confruntă şi cu pierderile înregistrate de Nissan, unde deţine o participaţie de 43%. Nissan a refuzat să ofere companiei franceze dividende, fapt ce ar fi dus la o creştere semnificativă a veniturilor.

În mai, Renault a anunţat o schemă de reducere a costurilor, care presupune eliminarea a peste 14.000 de locuri de muncă şi reducerea capacităţii de producţie cu aproape 5%, în acest fel sperând să economisească peste 2 miliarde de euro, din care 600 de milioane în acest an.

Statul francez, cel mai mare acţionar al Renault, a oferit companiei un sprijin guvernamental de 5 miliarde de euro..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici