Renault discută reducerea participaţiei la Nissan, speră în reluarea negocierilor cu Fiat Chrysler

Renault şi Nissan Motors au discutat posibilitatea reducerii pachetului de acţiuni pe care compania franceză îl deţine la producătorul japonez, situaţie care ar ajuta la reluarea discuţiilor de fuziune cu Fiat Chrysler Automobiles, relatează Wall Street Journal, citat de Reuters.

1178 afișări
Imaginea articolului Renault discută reducerea participaţiei la Nissan, speră în reluarea negocierilor cu Fiat Chrysler

Renault discută reducerea participaţiei la Nissan, speră în reluarea negocierilor cu Fiat Chrysler

Renault ar urma să îşi reducă participaţia de 43,4% din Nissan, o mişcare menită să-şi reechilibreze alianţa globală, a spus publicaţia citată, citând e-mailuri interne şi surse implicate în discuţii. Orice reducere a pachetului ar avea nevoie de aprobarea statului francez, care deţine 15% din Renault.

Nissan a refuzat să comenteze raportul. Reprezentanţii Renault şi guvernul francez nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

Discuţiile dintre Fiat şi Renault au luat sfârşit în iunie, decizia aparţinând familiei Agnelli, care controlează Fiat.

Discuţiile pentru modificarea structurii alianţei - aflate într-un stadiu incipient - au început după ce eşuarea discuţiilor privind acordul Renault-Fiat, informează WSJ, şi ar putea duce la semnarea unui memorandum de înţelegere cu privire la restructurare în septembrie.

Taguri:
renault,
nissan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici