Renault prezintă la Frankfurt un Duster de oraş, ediţie limitată, care nu va fi disponibil în România - GALERIE FOTO

Renault va prezenta în septembrie la salonul auto de la Frankfurt, în perioada 15-16 septembrie, o ediţie limitată de Duster, "Urban Explorer", care va fi disponibilă în 15 ţări din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia şi Kosovo, însă nu şi pe piaţa românească.

7509 afișări
Imaginea articolului Renault prezintă la Frankfurt un Duster de oraş, ediţie limitată, care nu va fi disponibil în România - GALERIE FOTO

Renault prezintă la Frankfurt un Duster de oraş, ediţie limitată, care nu va fi disponibil în România (Fot: Hpeta / Mediafax Foto)

Grupul francez, care deţine Dacia, va prezenta o serie de modificări pentru SUV-ul Duster.

"Astfel, Duster Edition 2016 se remarcă prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagră, precum şi prin noua nuanţă de caroserie, «vert Altaï», care înlocuieşte în gamă nuanţa «gris Olive»", se arată într-un comunicat al Dacia.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce şi o nouă ediţie limitată, "Urban Explorer", care va fi disponibilă pe un anumit număr de pieţe din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveţia, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo şi Muntenegru, se arată într-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur şi Look.

Duster Edition 2016 va dispune la interior de două noi tapiţerii ("Silicon noir" şi "Féderer gris" pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare în gamă vor avea tapiţerii în nuanţa "Silicon noir", în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiţeriile "Féderer gris" pe fond negru. Nuanţa "gris cosmos" va fi înlocuită de "gris platinium" (în funcţie de ţară şi de versiune) în special la nivelul panourilor de uşi, a mânerelor de susţinere şi a ornamentelor de pe faţada centrală a planşei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 şi sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, în funcţie de versiune şi ţară. Sistemul multimedia oferă o conectivitate permanentă şi de calitate, notează Dacia.

Duster Edition 2016 dispune, opţional în funcţie de ţară, şi de o cameră video pentru marşarier.

De asemenea, pentru prima oară, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R.

"Disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP asociată cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze cu 5 trepte asigură un confort sporit în utilizare datorită transmisiei fără pedală de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway. (...) Această ofertă va fi propusă la un preţ accesibil, conform valorilor mărcii Dacia", notează producătorul auto.

Easy-R asigură o utilizare comodă datorită soluţiei tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acţionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului. Ea are două moduri de funcţionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informaţiilor referitoare la condiţiile de rulare, precum turaţia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al şoferului. În modul Manual / Impulsional, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Sistemul multimedia şi de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integrează funcţia Info-trafic TMC gratuită care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibilă în funcţie de ţară), oferă alerte de siguranţă (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicaţii dedicate (disponibile în funcţie de ţară).

Astfel, utilizatorul va avea acces pe ecran la conţinutul multimedia pe care şi l-a configurat în prealabil prin aplicaţia AHA, pe care o poate descărca gratuit pe smartphone. Aplicaţia îi oferă acces la întregul conţinut multimedia (webradio, podcast, muzică, cărţi audio), precum şi la reţelele sociale Facebook şi Twitter. Ea oferă şi informaţii în timp real cu privire la puncte de interes situate în apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atât apelarea telefonică a numerelor de contact ale acestor obiective, cât şi ghidarea către adresele respective. Vehiculul este echipat cu sateliţi de comandă la volan care permit accesul la funcţia de recunoaştere vocală SIRI oferită de Apple (compatibilă cu iPhone 4S şi modelele ulterioare).

Dacia MEDIA-NAV Evolution va dispune de un ecran tactil de 18 cm (7 inchi) şi o interfaţă care permite navigarea uşoară în cele şase categorii: radio, media, telefon, hartă, navigaţie (cu varianta de afişaj în 2D şi Birdview) precum şi efectuarea setărilor. Aparate precum smartphone sau cititor MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe faţada sistemului. Datorită funcţiei Bluetooth, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-streaming care asigură ascultarea fişierelor muzicale înregistrate pe smartphone.

Grupul francez Renault a anunţat la sfârşitul lunii august că va introduce în septembrie, la salonul auto de la Frankfurt, cutia de viteze robotizată Easy-R, pentru modelele Dacia Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway, precum şi Duster Edition 2016, care include noi echipamente şi schimbări de natură estetică.

Salonul auto de la Frankfurt este programat pentru 15-16 septembrie.

În primele şase luni, grupul Renault a vândut sub brandul Dacia la nivel global 269.670 de autoturisme, faţă de 245.617 de unităţi în perioada similară a anului anterior. Vânzările Dacia de autovehicule comerciale uşoare s-au situat la aproape 20.362 de unităţi, faţă de 17.742 de maşini în prima jumătate a anului anterior.

Anul trecut, vânzările Dacia au crescut cu 19%, la 511.000 de autovehicule, principala piaţă fiind în continuare Franţa, cu aproape 105.893 de unităţi, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unităţi, echivalentul unei cote de piaţă de 31,2%.

Reprezentantul costructorului auto nu a menţionat câte automobile Dacia au fost vândute din producţia uzinei de la Mioveni şi câte au provenit de la fabrica din Tanger (Maroc). La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Renault Symbol. În Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker, şi Lodgy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici