Renault va construi o fabrică în China împreună cu un producător local

Renault şi Dongfeng Motor Group, al doilea mare constructor auto din China, au semnat un acord preliminar privind înfiinţarea unei companii în joint venture care ar urma să producă pnă la 300.000 de automobile pe an, transmite Reuters.

104 afișări
Imaginea articolului Renault va construi o fabrică în China împreună cu un producător local

Renault va construi o fabrică în China împreună cu un producător local (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cele două companii vor construi în parteneriat o fabrică cu o capacitate anuală între 200.000 şi 300.000 de autoturisme, a declarat la Salonul Auto de la Beijing Katsumi Nakamura, director al Renault pentru operaţiunile din China.

"Am semnat în martie un memorandum de înţelegere", a afirmat Nakamura, precizând că cele două părţi trebuie să convină un asupra unui acord final înainte de a solicita aprobările oficiale.

Directorul Renault nu a oferit termene privind proiectul.

El notează că noua fabrică va începe cu asamblarea unui singur model, la capacitate redusă, urmând să se extindă treptat până la volumul vizat.

Potrivit unor surse, parteneriatul dintre Renault şi Dongfeng vizează producţia în parteneriat a mai multe modele, inclusiv un autoturism electric şi un SUV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici