Renault va produce Logan, Sandero şi Sandero Stepway sub marcă proprie în Argentina, din 2016

Grupul francez Renault investeşte 100 de milioane de dolari pentru a produce modelele Logan, Sandero şi Sandero Stepway sub marcă proprie la uzina deţinută în Argentina, începând cu jumătatea anului viitor, a anunţat miercuri Renault.

1447 afișări
Imaginea articolului Renault va produce Logan, Sandero şi Sandero Stepway sub marcă proprie în Argentina, din 2016

Renault va produce Logan, Sandero şi Sandero Stepway sub marcă proprie în Argentina, din 2016 (Imagine: Iulian Dnistran/Mediafax Foto)

Planul de investiţii presupune dezvoltarea unei reţele locale de aprovizionare, precum şi modernizarea echipamentelor din uzina Santa Isabela, pe care grupul francez o deţine în Argerntina, pentru a putea produce Renault Logan, Sandero şi Sandero Stepway, se arată într-un comunicat al Renault.

De asemenea, va fi adăugată o nouă platformă care "va asigura continuarea producţiei de vehicule Renault în Argentina" şi adăugarea unor noi modele pe termen mediu şi lung.

"Argentina este o ţară importantă pentru grupul Renault în ceea ce priveşte dezvoltarea strategiei de producţie şi creşterea vânzărilor în regiunea Americilor", a declarat Thierry Koskas, directorul Renault Argentina.

Producţia celor trei modele Renault va începe de la jumătatea anului 2016, automobilele fabricate în Argentina urmând să fie disponibile pe piaţă în ultimul trimestru al anului viitor.

În România, grupul Renault produce sub marca Dacia modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway şi Duster, dar şi Renault Symbol. Producătorul francez asamblează în uzina din Maroc modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker şi Lodgy.

Renault, al treilea mare producător auto european, a înregistrat un profit net de 1,99 miliarde de euro anul trecut, în urcare cu 1,3% comparativ cu 2013, datorită avansului volumului vânzărilor în Europa, generat în principal de Dacia, şi a creşterii preţurilor în afara Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici